zaterdag 12 januari 2019

De Nightwatch: Wat en voor wie?

STEUN JE ZELF EN ELKAAR EN KOM SAMEN BIJ www.twitter.com/epilepscene

De NightWatch is bedoeld voor mensen met epilepsie die een effectieve manier zoeken om op tijd gewaarschuwd te worden bij heftige nachtelijke epilepsie aanvallen.

De NightWatch kan een goede oplossing zijn voor ouders van kinderen met epilepsie. Ook voor volwassenen die epilepsie hebben en op zich zelf willen wonen. Neem bijvoorbeeld Nick die al bijna 20 jaar epilepsie heeft. Hij is nu 27 en woont al een tijdje op zich zelf en gebruikt sinds april de NightWatch die gekoppeld is met een GSM module. Mocht er een aanval optreden dan krijgt zijn vader die in de buurt woont automatisch een belletje. Op deze manier geeft het systeem hem het vertrouwen om zelfstandig te wonen 



KLINISCH BEWIJS

De Nighwatch gebruikt een unieke combinatie van hartslag en monitoring waarbij het apparaat met een hoge mate van nauwkeurigheid bewegingspatronen en veranderingen in hartslag herkend. Een slim algoritme herkent of duiden op een epilepsieaanval waar mogelijk hulp van buitenaf bij behoeft. 
Een grote studie bij epilepsie instituten Sein en Kempenhaeghe waaraan een grote groep patiënten dagen en nachten hebben deelgenomen, heeft aangetoond dat de Nighwatch 96% van de meest gevaarlijke aanvallen detecteert en hulpverleners daarbij op tijd alarmeert. Dat is veel beter dan alternatieve producten die hiervoor op dit moment op de markt zijn. Deze study is gepubliceerd in de neurology.

DE NIGHTWATCH DETECTEERT IN HOGE MATE VAN NAUWKEURIGHEID DIVERSE AANVALLEN, WAARONDER

*Tonische aanvallen
*Tonisch clonische aanvallen
*Hypermotore aanvallen

De Nightwatch kan ook gekoppeld worden met een digitaal of optioneel GSM oproep systeem (niemand die géén mobiel bij zich heeft) Zo kunnen hulpverlener, ouders e.d op afstand tijdig worden gewaarschuwd bij een nachtelijke aanval om hulp te verlenen als dat nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten